Karbonfangst skogn crop

Piloten har vist solid ytelse knyttet til industriell robusthet

Vellykket 3000-timers milepæl for karbonfangst

Ocean GeoLoop AS kunngjør i dag en vellykket passering av milepæl 3000 timers drift av karbonfangstpiloten ved Norske Skog Skogn. Selskapet er nå klar til å forfølge kommersielle avtaler.

– Vi er stolte av å kunngjøre at vårt utviklingsprogram har nådd 3000-timers milepælen for sikker drift av vår karbonfangstpilot på Norske Skog Skogn. Å ha et autonomt karbonfangstanlegg uten skadelige kjemikalier eller behov for restvarme, er egenskaper som er høyt verdsatt av våre industripartnere. Etter denne vellykkede milepælen ser vi frem til å bruke resultatene i en kommersiell setting, sier Odd-Geir Lademo, administrerende direktør i Ocean GeoLoop.

Den langsiktige testingen har gitt ytterligere bevis på at karbonfangstteknologien er svært robust i industriell skala og under industrielle forhold. Piloten har vist solid ytelse knyttet til industriell robusthet, også når den kjøres autonomt over lengre perioder.

– Vi gratulerer Ocean GeoLoop med milepælen 3.000 driftstimer ved deres pilotanlegg på Skogn. Vår drift har ikke blitt påvirket gjennom testperioden. Norske Skog er klare til å redusere vår biogene CO2, og ser frem til de videre resultatene av Ocean GeoLoops karbonfangstvirksomhet, sier Håvard Busklein, administrerende direktør i Norske Skog Skogn AS.

NORD-baggage-transport crop

NORD DRIVESYSTEMS på interflyplass Europa Effektiv drivteknologi for bagasjehåndtering

Enten du sjekker inn, sorterer, høyhastighetstransport eller gjenvinning av bagasje – NORD DRIVESYSTEMS tilbyr passende kjøreløsninger for alle bagasjehåndteringsapplikasjoner. Av og til transporteres bagasjegjenstander av varierende vekt over lange avstander og med ujevne mellomrom.

Ragasco - Effektivare lagerstyrning och mindre svinn crop

Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

Hexagon Ragasco, verdensledende produsent av kompositt gassbeholdere, har oppnådd stor suksess gjennom effektiv og automatisert produksjon med minimal nedetid. Prevas har bistått med implementering av lagerstyring i HxGN EAM. 

UR Kameleon[1]

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

Klippenberg crop

Livskraftig 125 åring

Siemens AS feiret sitt 125 års jubileum for virksomhet i Norge. Moderselskapet feirer 175 år. Jubileet ble markert i forrige uke. Digitalisering og klimautfordringene stod i sentrum for et program med spennende foredragsholdere og engasjerende paneldebatter.