View Avector_2020 crop

Kan tilby økt verdi for eksisterende kunder i både Norge og Sverige

Vokser inn i Sverige

View Software ønsker å ekspandere i det nordiske markedet og kjøper IT-selskapet Avector AB i Sverige - Vi har alltid sett på Sverige som et spennende marked, og ansett en etablering der som et naturlig første steg i vår geografiske vekststrategi.

Våre venner i øst har kommet lengre enn oss på digitalisering av eiendomsbransjen og det er et land med mye industri. Det passer godt opp imot våre fokusområder og de produktene vi har i vår portefølje i dag, sier CEO i View Software Sten-Roger Karlsen. View Software og Avector har samme markedsfokus og løsninger som komplementerer hverandre. Sammen med Avector vil View Software kunne tilby økt verdi for eksisterende kunder i både Norge og Sverige, samt tilby bedre og mer helhetlige løsninger til nye kunder i Norden. 

Økt kompetanse og redusert miljøpåvirkning

- Sammenslåingen vil øke vår kapasitet og vår kompetanse innenfor flere kjerneområder. Vi er allerede i dag en av landets største kompetansemiljø innenfor Forvaltning, Drift og Vedlikehold (FDV) av bygg/eiendom og industrielt vedlikehold, og sammen med Avector blir vi enda sterkere. Avectors energioppfølgingssystem AV Energy er spesielt interessant for oss. Vi ser en økende interesse for energieffektivisering i både eiendomsbransjen og industrien. Dette er delvis motivert av målsetning om kostnadsreduksjon knyttet til energiforbruk, men også av miljøhensyn. De bransjene vi opererer i blir stadig mer miljøbevisste, og mange ønsker å bidra aktivt mot at vi når våre klimamål. Å tilby gode løsninger for energioppfølging er i tillegg en måte for oss å bidra på, sier Sten-Roger Karlsen.

Et perfekt supplement

View Software er et IT-selskap med 45 ansatte som utvikler programvare for eiendomsbransjen og industrien. Med kjøpet av Avector får de ytterligere 12 ansatte i et svensk datterselskap, View Software AB. - Da vi besluttet å etablere oss i Sverige var målet å slå oss sammen med en eksisterende aktør med et betydelig fotfeste i det svenske markedet. Det er en enklere vei enn å vokse eksisterende virksomhet over landegrensen. Vi kunne ikke funnet en bedre aktør enn Avector. Selskapene har sammenfallende markedsstrategier, står for de samme kjerneverdiene, utvikler løsninger på samme teknologiske plattform og er komplementære produktmessig, sier Sten-Roger Karlsen.

Rustet for fremtiden

Hans Ekman har vært administrerende direktør i Avector siden 2005, og har vært eneeier siden 2011. 

- Over tid har View Software vist god evne til å bygge god forretning, og har kunnskapen og ressursene som skal til for å ta Avector til neste nivå. Vi ser et stort potensial for View Software sine produkter i Sverige, og har stor tro på at vi sammen vil få til en god omsetningsvekst i årene som kommer, sier Hans Ekman.

Boomi IFS crop

Dataintegreringsplattformen til Boomi støtter kunder av IFS med neste generasjons konnektivitet

Betyr at IFS’ kunder nå kan få tilgang til det digitalt sentralbordet

Forretningssystemleverandøren IFS, kunngjør i dag sitt nye samarbeid med Boomi™, en Dell Technologies™ bedrift. Resultatet er en teknologi-stack som kombinerer klasseledende ERP-systemer, driftssystemer (EAM) og tjenesteleveransesystemer (FSM), med et digitalt sentralbord som forener industriell prosessekspertise, med smidighet i skyen.

Les mer
Øwre-johnsenkomplett_sjøvannstasjon crop2

Ny komplett pumperigg

Riggen leveres komplett sammenstilt med filter og ventiler

Øwre-Johnsene skal levere en komplett selvsugende pumperigg for sjøvann. Denne gangen med vesentlig større kapasitet enn tidligere leveranse Denne leveransen er uten UV-filter, men med 2 pumper og med en total kapasitet på 420 m3/h.

Les mer
ABAX crop

ABAX blir CO2-nøytral innen 2022

Vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis

ABAX Group hat annonserte at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

Les mer
VEGAMET-VEGAPULS-crop

Radar, en bedre ultralyd

Spesielt utviklet for måletekniske enkle applikasjoner

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Les mer