ABB Codian Robotics crop

Spesielt egnet for næringsmiddel-, drikkevare- og farmasøytisk industri

ABB utvider porteføljen av høyhastighets industriroboter

ABB har kjøpt Codian Robotics, en nederlandsk leverandør av deltaroboter. Deres teknologi skal blant annet å utfylle utvalget av løsninger innen områdene servicerobotikk og logistikk.

ABB har kjøpt Codian Robotics B.V., en leverandør av deltaroboter som hovedsakelig brukes i høypresisjons pick-&-place-applikasjoner. Codian Robotics tilbyr en rekke produkter for applikasjoner med høye hygienekrav, som er spesielt egnet for næringsmiddel-, drikkevare- og farmasøytisk industri. Med oppkjøpet intensiverer ABB sitt engasjement i det voksende segmentet av deltaroboter.

Perfekt supplement til robotikk

Nederlandske Codian Robotics sysselsetter 20 personer over hele verden. Selskapet vil fortsette å betjene sine kunder direkte. Transaksjonen ble fullført 1. oktober 2020 og fullført. Partene har blitt enige om ikke å oppgi kjøpesummen.

– Oppkjøpet understreker vårt fokus på banebrytende teknologier som hjelper kundene våre med å utnytte potensialet for automatisering og bli enda mer fleksible i et miljø i rask endring, sier Sami Atiya, leder for Robotics & Manufacturing Automation-divisjonen i ABB.

– Teknologien og bransjeekspertisen til Codian Robotics kompletterer vårt utvalg av løsninger for næringsmiddel- og farmasøytisk industri, samt områdene servicerobotikk og logistikk. Samtidig styrker de ABBs maskinsentriske robotikktilbud.

– Gjennom årene har vi utviklet et omfattende produktspekter, sier Freek Hartman, grunnlegger av Codian Robotics. – ABB sin globale tilstedeværelse og bransjekompetanse vil hjelpe oss med å gjøre våre produkter tilgjengelig over hele verden. Jeg ser frem til å bli med ABB i å åpne et nytt kapittel i vår suksesshistorie.

Løsninger for høye hygienekrav

De fleste roboter i næringsmiddelindustrien er ennå ikke designet for kontakt med mat. Men Codian Robotics portefølje inkluderer en rekke høyhygiene applikasjoner som gjør at åpne matvarer kan behandles trygt.

– Behovet for pick-&-place roboter som oppfyller høye hygienestandarder er høyt og forsterkes av COVID-19 pandemien. Våre kunder innen næringsmiddel-, legemiddel- og logistikkindustriene er spesielt interessert i automatiseringsmuligheter som hjelper dem med å opprettholde forsyningskjeder, samtidig som de beskytter helsen til sine ansatte, sier Atiya.

ABB vil kunne tilby sine kunder et bredere spekter av deltaroboter og integrerte løsninger fra en enkelt kilde. Dette støtter ABBs maskinsentriske robotstrategi, som integrerer maskinautomatisering og robotkontroll i én plattform.

– Med Codian Robotics tar vi over en av verdens ledende produsenter av deltaroboter med en imponerende track record i maskiningeniørsektoren. I fremtiden vil vi kunne tilby våre kunder fullt integrerte løsninger – over hele verden og for alle bransjer, sier Hans Wimmer, leder for ABB Machine Automation og styrelder i B&R.

NORD-DuoDrive crop

To blir til en

Det er fjernet en rekke slitedeler, noe som betyr lavere vedlikeholdsbehov

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

Les mer
NFV region crop

Norsk Forening for Vedlikehold har kommet godt gjennom koronaåret 2020

NFV håper å kunne gjenoppta fysiske møter

Mandag 12. april ble årsmøtet i Norsk Forening for Vedlikehold (NFV), selvsagt digitalt. Virksomheten har holdt seg på et godt nivå. Medlemsmassen er stabil, og økonomien er sund. 2020 har stått i omstillingen og digitaliseringens år. Både styret og administrasjonen har gjort en formidabel innsats.

Les mer
Tine crop

Lokale råvarer og resirkulering gjør at Tine oppleves som Norges mest bærekraftige merkevare

Forbrukerne legger større vekt på innenlands produksjon

Europas største merkevarestudie på bærekraft, Sustainable Brand Index, lanserte i dag den offisielle listen over hvilke merkevarer som oppfattes å være mest bærekraftige i Norge.  I år er det meieriproduktleverandøren Tine som topper listen, noe som blant annet skyldes deres bidrag til kortreist mat og resirkulering.

Les mer
EOS_systems crop

Norske bedrifter omfavner industriell 3D-printing

Additiv produksjon er avgjørende for innovasjon og store kostnadsbesparelser

For at norske produsenter skal få hjelp til å utnytte potensialet i additiv produksjon (AM) fullt ut, har Innovasjon Norge Tyskland, i samarbeid med NCE iKuben og Norsk Katapult (Siva), lansert et AM-akseleratorprogram med 8 norske selskaper fra ulike bransjer. Programmet er det første i sitt slag i Norge, og selskapene får eksperthjelp og praktisk støtte fra Innovasjon Norge i Tyskland og EOS, som er blant de ledende på verdensbasis innen ekspertise og teknologi på området industriell 3D-printing.

Les mer