Parker ventil crop

Parker lanserer ventiler med integrerte O-LOK®-rørtilkoblinger

Instrumentation Products Division, Europe (IPDE) til Parker Hannifin, lanseringer Hi-Pro-serien med kuleventiler og HNV-serien med nåleventiler med helintegrerte koblinger som O-LOK® O-ring for plantetning (ORFS). Denne lanseringen supplerer selskapets svært populære ventilutvalg som bruker A-LOK®-koblinger med to hylser.

I likhet med den velkjente A-LOK®-koblingen er O-LOK®-koblingen ideelt egnet for bruk i sikkerhetskritiske hydrogenbruksområder. Der brukere har spesifikke behov for montering-etter-moment eller montering med nullklaring, tilbyr O-LOK®-koblingene disse mulighetene. Ytterligere fordeler inkluderer en lekkasjefri design med myk forsegling, ubegrenset gjenbrukbarhet og vibrasjonsmotstand.

Koblingen har en design med flat overflate som inkluderer et O-ringspor (CORG) med en elastomertetning som, når den kobles til en flenset rør- eller slangeende, sikrer en effektiv og lekkasjefri tilkobling.

Nullklaringsfunksjonen til O-LOK®-koblingene forenkler monteringsprosessen betydelig og legger til rette for rask drop-in-montering uten å måtte demontere tilstøtende komponenter. Denne forenklede tilnærmingen reduserer utgifter til etterarbeid og vedlikeholdstid, og reduserer dermed de totale eierkostnadene. Disse koblingene er helintegrert i ventilene og eliminerer behovet for gjengetape eller tetningsmiddel. De reduserer dermed lekkasjebanene og forbedrer påliteligheten.

Parkers O-LOK®-koblingsteknologi er ideell for masseproduksjon i bilindustrien og andre hydrogenbruksområder. Rørsystemer kan leveres til produksjonslinjen, og automatisk tiltrekking fjerner usikkerhet rundt koblingstetthet. Plantetningskoblingene forenkler også vedlikehold på begrensede rom. De kan monteres og demonteres flere ganger uten at det går ut over koblingens integritet, og ventilene kan enkelt skiftes ut.

«Med lanseringen av en ventilserie med O-LOK®-ender oppfyller vi kravene til kundene som krever løsninger med nullklaring og montering-etter-moment. Dette er et betydelig tillegg til vårt populære ventilutvalg med A-LOK®-koblinger med to-hylser», sier Lloyd Cooper, OEM Business Unit Manager hos Parker IPDE. «Dette tilskuddet til utvalget vårt gir kundene våre flere alternativer når de skal velge ventiler. Det sikrer at monteringslinjeteknikerne opplever økt produktivitet og konsistens, takket være nullklaringsfunksjonen og metoden for montering-etter-moment.»

Disse kule- og nåleventilene er tilgjengelige i flere innløps- og utløpsstørrelser og er produsert i 316 rustfritt stål. De kommer med ulike O-ringmaterialer for myk forsegling. 

De hydrogenklare ventilene er trykklassifisert til 10 000 psi (689 bar) og kan brukes i nærheten av vibrerende maskiner eller i kjøretøyer uten risiko for at de løsner eller forårsaker lekkasjer.

NORD-NORDAC-ON-PURE crop

Den nye NORDAC ON PURE Ideell for mat- og drikkeindustrien

Ideell for mat og drikke

 De desentraliserte NORDAC ON frekvensomformerne fra NORD DRIVESYSTEMS er spesialdesignet for kravene til horisontal transportørteknologi. NORDAC ON PURE i vaske-down-design har nsd tupH overflatebehandling og er det riktige valget for bruk i mat- og drikkevareindustrien, spesielt når det gjelder høye hygienekrav.

Nesscco Marius (002) crop

Nessco ønsker velkommen en ny produktsjef

Nessco, en ledende leverandør av trykkluftløsninger i Norge, har ansatt ny produktsjef for kompressor og etterbehandling. Marius E. Aasheim har en mastergrad i ingeniørvitenskap fra NTNU

Xylem crop

Hva skal du pumpe

Få fagfolk og bedrifter har spesialisert seg på pumpeteknologi og valg av pumpeløsninger. I prosessindustri, og vann og avløpsbransjen er det i stor utstrekning faste installasjoner. Men ofte er det behov for en pumpeløsning kun i relativt kort tidsperiode. For ikke-permanente installasjoner kan driftsforholdene bli svært forskjellige. 

Marthe Thu

Zooca og Skretting går sammen om å utvikle en banebrytende fôr-løsning i startfôr-segmentet

Zooca® (Calanus AS), en pioner innenfor produksjon av bærekraftige marine ingredienser, og Skretting, en global innovasjonsdrevet leverandør av fôr til akvakulturnæringen, kunngjør et spennende partnerskap rettet mot utviklingen av et nyskapende og bærekraftig start-fôr. Målet er å dra nytte av Zoocas ekspertise innen høsting og prosessering av Calanus finmarchicus, bedre kjent som raudåte, en liten marin hoppekreps rik på essensielle næringsstoffer.