Marthe Thu

Zooca og Skretting går sammen om å utvikle en banebrytende fôr-løsning i startfôr-segmentet

Zooca® (Calanus AS), en pioner innenfor produksjon av bærekraftige marine ingredienser, og Skretting, en global innovasjonsdrevet leverandør av fôr til akvakulturnæringen, kunngjør et spennende partnerskap rettet mot utviklingen av et nyskapende og bærekraftig start-fôr. Målet er å dra nytte av Zoocas ekspertise innen høsting og prosessering av Calanus finmarchicus, bedre kjent som raudåte, en liten marin hoppekreps rik på essensielle næringsstoffer.

Etter mer enn ti års samarbeid mellom Zooca og Skretting, forener selskapene nå krefter for å utvikle ernæringsoptimalisert fôr av høy kvalitet. Ved å kombinere ingredienser basert på Calanus finmarchicus i formulert fôr eller bruke hel, bearbeidet Calanus finmarchicus, jobber de med innovative løsninger for optimal ernæring. Målet med disse nyskapende produktene er å forbedre helsen og veksten til oppdrettede akvatiske arter samtidig som de fremmer bærekraftige praksiser innenfor akvakultursektoren.

Begge selskapene forplikter seg til å stimulere ytelsen til fisk og reker bærekraftig og ansvarlig ved å utvikle de iboende egenskapene til Calanus finmarchicus.

«Vi legger ut på denne spennende reisen sammen med Skretting for å sette nye standarder for ernæring, helse og bærekraft i akvakultur», sier Snorre Angell, administrerende direktør i Zooca (Calanus AS). «Dette samarbeidet viser vår forpliktelse til å tilby innovative løsninger som hjelper bransjen og gjenspeiler vår dedikasjon til miljø- og ressursforvaltning»

Hogne Abrahamsen, salgsdirektør i Zooca (Calanus AS), uttrykker sin begeistring for partnerskapet og sier: «Vi er stolte over å samarbeide med Skretting, et selskap kjent for sitt engasjement innen kvalitet og bærekraft. Sammen vil vi utvikle potensialet til Calanus finmarchicus, som er «naturens eget startfôr» ved å skape fôr som ikke bare forbedrer helsen til akvatiske organismer, men også bidrar til bevaring av marine økosystemer».

Hassan Skøien, Shrimp Innovation Director i Skretting, ser også frem til reisen med Zooca og sier: «Dette partnerskapet representerer et betydelig skritt fremover i vårt oppdrag om å tilby innovative og bærekraftige løsninger til havbruksnæringen. Ved å kombinere Skrettings ekspertise innen akvafôrformulering med Zooca' unike marine ingredienser, tar vi sikte på å sette nye standarder for ernæring, helse og bærekraft i akvakultur».

«Calanus er en ressurs i overflod. Ved å inkludere det i dietten kan vi diversifisere marine ingredienser og skape sysselsettingsmuligheter for lokale fiskersamfunn i lavsesongen», sier Eamonn O'Brien, Global Product Manager LifeStart.

Dette partnerskapet er i tråd med begge selskapenes dedikasjon til å drive positive endringer i havbruksnæringen og reflekterer deres felles visjon om en mer bærekraftig fremtid. Zooca og Skretting ser frem til å introdusere innovative produkter på markedet som setter varige spor i det globale akvakultursektoren.

 

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

Kerry crop

John Kerry; vi kan stopp oppvarming av kloden til under 1,9 grader

Under Yara Internationals bærekraftsseminar i forrige uke var Jon Kerry den viktigste deltakeren. Kerry er USAs spesialutsending for klima og en del av Bidens administrasjon. Hvis vi utnytter de teknologiske mulighetene, er Kerry optimistisk. Vi kan bremse oppvarmingen.

Les mer
OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.