KUKA Daniel Nilsson crop

Det digitale skiftet i industrien er et område KUKA legger sterk vekt på

Ekspert på digitale løsninger tar plass i KUKA Nordics TechCenter

KUKA Nordic styrker sin digitale kompetanse med en ny medarbeider. Det handler om Daniel Nilsson, som går inn som ekspert på KUKAs TechCenter i Göteborg, og som også skal jobbe med selskapets tekniske salgsservice.

Daniel Nilsson er en gjenganger i KUKA Nordic. I 2019 forlot han selskapets kundeservice for å ta videreutdanning – maskiningeniør og videre studier i robotteknologi – med doktorgradsstudier i computer science ved Linné-universitetet.

Når han nå er tilbake i selskapet, ser han en virksomhet som har gjennomgått et skifte.

– Selskapets fokus på å være ledende innen digitale løsninger er ytterligere forsterket i forhold til hvordan det var da jeg jobbet her tidligere. Det er helt riktig vei å gå og en spennende utvikling som det føles stimulerende å være en del av, sier han.

Når det gjelder privatlivet, er Daniel Nilsson 34 år. Han har samboer og en datter og bor i Varberg, en by som er kjent for å være attraktiv for sommerturister generelt og surfere spesielt.

– Ja, jeg er en hengiven surfer, det er en av årsakene til at vi flyttet dit, sier han.

Nå ser han frem mot å assistere KUKA Nordics kunder – med særskilt vekt på simulering, digitale tvillinger og annet som er forbundet med omstillingen i industrien.

– Det føles i det hele tatt bra å være tilbake og få arbeide med produktene her, og det sammen med en hyggelig og kunnskapsrik gjeng som jeg kjenner fra før.

Nærmeste sjef, channel manager Micael Amandusson, gleder seg over å ha fått Daniel Nilsson tilbake i selskapet.

– Han kommer tilbake med ny erfaring og styrket kompetanse. Det digitale skiftet i industrien er et område vi legger sterk vekt på, og Daniels kunnskap innen IOT og Internett 4.0 passer godt inn i denne strategien, sier han.

Draugen øvelse crop

Godt fornøyd med øvelse Draugen

Kompetanseoverføring og god stemning preget årets største oljevernøvelse. Øvelse Draugen ble avholdt 21. – 23. mars 2023, og tok utgangspunkt i tiltenkte hendelser på det OKEA-eide Draugen-feltet på Haltenbanken.

Les mer
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

Les mer
Xylem fly-ash-removal crop

Fjerning av flyveaske, slurry og slagg

Gjenvinning av slamrester i avvanningsprosessen. Slamrester er noen ganger et ubehagelig biprodukt fra prosessering og de er over alt. Det er lagt ned betydelig tid og innsats i pumping av slagg, noen ganger fordi de "er i veien". 

Les mer
Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

Les mer