EOS GmbHKraillingFoto: Tobias Hase (www.hase-fotografie.de)

Resultatet blir reproduserbare deler av høy kvalitet

EOS lanserer nye materialer og prosesser for additiv produksjon

EOS presenterer nå fire nye metallmaterialer som åpner opp for nye bruksmuligheter innen alt fra bilindustri til medisinsk teknologi. EOS, verdens ledende teknologileverandør innen industriell 3D-printing med metall og polymerer, presenterer nå fire nye metallmaterialer.

EOS StainlessSteel CX, EOS Aluminium AlF357, EOS Titanium Ti64 Grade 5 og EOS Titanium Ti64 Grade 23. Materialene er skreddersydd for å passe for en mengde ulike bruksområder, fra bilindustri til medisinsk teknologi. 

EOS leverer omfattende dokumentasjon på egenskapene til alle nye materialer, blant annet hvor mange testprøver de mekaniske egenskapene er basert på og detaljerte ”scanning electron microscope”-bilder (SEM) som viser materialets kvalitet. Dokumentasjonen og transparensen gjør det enkelt for bedriftene å sammenligne DMLS 3D-printing med tradisjonelle produksjonsmetoder og andre 3D-printingteknologier. Denne type data og åpenhet er et krav ved bruk av additiv fremstilling innenfor serieproduksjon. 

Årtier av ekspertise

EOS’ Director of Research and Development Hannes Gostner sier:

– For EOS har utviklingen av systemer, materialer, prosessparametere, programvare og tjenester alltid gått hånd i hånd. Alle deler passer perfekt inn med hverandre. Resultatet blir reproduserbare deler av høy kvalitet til en kostnadseffektiv pris per del. Denne kombinasjonen er ekstremt viktig, særlig ved serieproduksjon. 

EOS har over 25 års erfaring med å arbeide med metaller og tilbyr per i dag 20 ulike metallmaterialer. Flere planlegges lansert. Med EOS Oy i Finland har EOS et kompetansesenter som utelukkende fokuserer på utvikling, kvalifisering og kvalitetssikring av metallmaterialer og prosesser. 

De nye materialene i detalj

  • EOS StainlessSteel CX er et nytt verktøygradert stål som er utviklet for produksjon med EOS M 290, og som kombinerer utmerket korrosjonsbestandighet med styrke og hardhet.
  • EOS Aluminum AlF357 er et ideelt materiale for bruksområder som krever et lett metall med utmerket mekanisk/termisk styrke. Komponenter laget i dette materialet kjennetegnes av lav vekt, korrosjonsbestandighet og dynamisk belastning. 
  • EOS Titanium Ti64 Grade 5 er utviklet for å ha høy utmattelsesbestandighet uten ”hot isostatic pressing” (HIP). Materialet passer for produksjon med EOS M 290, og i og med at materialet gir utmerket korrosjonsbestandighet er det ideelt for fly- og bilindustrien. 
  • EOS Titanium Ti64 Grade 23 er også utviklet for å ha høy utmattelsesbestandighet uten ”hot isostatic pressing” (HIP), og for produksjon med EOS M 290. Sammenlignet med Ti64 Grade 5, tilbyr Ti64 Grade 23 bedret forlengelse og bruddholdfasthet med en noe lavere styrke. Takket være disse egenskapene er det særlig velegnet for medisinsk-tekniske bruksområder. 

www.eos.info

Video: https://www.youtube.com/EOSGmbH
 

Boomi IFS crop

Dataintegreringsplattformen til Boomi støtter kunder av IFS med neste generasjons konnektivitet

Betyr at IFS’ kunder nå kan få tilgang til det digitalt sentralbordet

Forretningssystemleverandøren IFS, kunngjør i dag sitt nye samarbeid med Boomi™, en Dell Technologies™ bedrift. Resultatet er en teknologi-stack som kombinerer klasseledende ERP-systemer, driftssystemer (EAM) og tjenesteleveransesystemer (FSM), med et digitalt sentralbord som forener industriell prosessekspertise, med smidighet i skyen.

Les mer
Øwre-johnsenkomplett_sjøvannstasjon crop2

Ny komplett pumperigg

Riggen leveres komplett sammenstilt med filter og ventiler

Øwre-Johnsene skal levere en komplett selvsugende pumperigg for sjøvann. Denne gangen med vesentlig større kapasitet enn tidligere leveranse Denne leveransen er uten UV-filter, men med 2 pumper og med en total kapasitet på 420 m3/h.

Les mer
ABAX crop

ABAX blir CO2-nøytral innen 2022

Vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis

ABAX Group hat annonserte at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

Les mer
VEGAMET-VEGAPULS-crop

Radar, en bedre ultralyd

Spesielt utviklet for måletekniske enkle applikasjoner

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Les mer