EOS GmbHKraillingFoto: Tobias Hase (www.hase-fotografie.de)

Resultatet blir reproduserbare deler av høy kvalitet

EOS lanserer nye materialer og prosesser for additiv produksjon

EOS presenterer nå fire nye metallmaterialer som åpner opp for nye bruksmuligheter innen alt fra bilindustri til medisinsk teknologi. EOS, verdens ledende teknologileverandør innen industriell 3D-printing med metall og polymerer, presenterer nå fire nye metallmaterialer.

EOS StainlessSteel CX, EOS Aluminium AlF357, EOS Titanium Ti64 Grade 5 og EOS Titanium Ti64 Grade 23. Materialene er skreddersydd for å passe for en mengde ulike bruksområder, fra bilindustri til medisinsk teknologi. 

EOS leverer omfattende dokumentasjon på egenskapene til alle nye materialer, blant annet hvor mange testprøver de mekaniske egenskapene er basert på og detaljerte ”scanning electron microscope”-bilder (SEM) som viser materialets kvalitet. Dokumentasjonen og transparensen gjør det enkelt for bedriftene å sammenligne DMLS 3D-printing med tradisjonelle produksjonsmetoder og andre 3D-printingteknologier. Denne type data og åpenhet er et krav ved bruk av additiv fremstilling innenfor serieproduksjon. 

Årtier av ekspertise

EOS’ Director of Research and Development Hannes Gostner sier:

– For EOS har utviklingen av systemer, materialer, prosessparametere, programvare og tjenester alltid gått hånd i hånd. Alle deler passer perfekt inn med hverandre. Resultatet blir reproduserbare deler av høy kvalitet til en kostnadseffektiv pris per del. Denne kombinasjonen er ekstremt viktig, særlig ved serieproduksjon. 

EOS har over 25 års erfaring med å arbeide med metaller og tilbyr per i dag 20 ulike metallmaterialer. Flere planlegges lansert. Med EOS Oy i Finland har EOS et kompetansesenter som utelukkende fokuserer på utvikling, kvalifisering og kvalitetssikring av metallmaterialer og prosesser. 

De nye materialene i detalj

  • EOS StainlessSteel CX er et nytt verktøygradert stål som er utviklet for produksjon med EOS M 290, og som kombinerer utmerket korrosjonsbestandighet med styrke og hardhet.
  • EOS Aluminum AlF357 er et ideelt materiale for bruksområder som krever et lett metall med utmerket mekanisk/termisk styrke. Komponenter laget i dette materialet kjennetegnes av lav vekt, korrosjonsbestandighet og dynamisk belastning. 
  • EOS Titanium Ti64 Grade 5 er utviklet for å ha høy utmattelsesbestandighet uten ”hot isostatic pressing” (HIP). Materialet passer for produksjon med EOS M 290, og i og med at materialet gir utmerket korrosjonsbestandighet er det ideelt for fly- og bilindustrien. 
  • EOS Titanium Ti64 Grade 23 er også utviklet for å ha høy utmattelsesbestandighet uten ”hot isostatic pressing” (HIP), og for produksjon med EOS M 290. Sammenlignet med Ti64 Grade 5, tilbyr Ti64 Grade 23 bedret forlengelse og bruddholdfasthet med en noe lavere styrke. Takket være disse egenskapene er det særlig velegnet for medisinsk-tekniske bruksområder. 

www.eos.info

Video: https://www.youtube.com/EOSGmbH
 

Schneider AR crop

Nytt AR-verktøy for sanntidsdiagnostikk og fjernvedlikehold av maskiner

Redusert nedetid og raskere drift og vedlikehold

Schneider Electric lanserer EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor, et AR-verktøy for utvidet forståelse av virkeligheten i industrielle applikasjoner. EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor kombinerer bakgrunnsinformasjon og lokal dynamisk informasjon for mobile brukere, som opplever en sammensmelting av det fysiske, virkelige miljøet med virtuelle objekter.

Les mer
Equinor_ASAEquinor-2018-10-09-johan-sverdrup crop

Billig å bygge - enorme inntekter

Vil stå for rundt en tredjedel av all oljeproduksjon i Norge

5. oktober startet Equinor og Johan Sverdrup-partnerne Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total produksjonen fra gigantfeltet i Nordsjøen.

Les mer
Robot griper 1 crop

Norge henger fortsatt langt etter verden når det gjelder robotikk

Norge henger fortsatt langt etter verden

Med en vekst på 23 prosent i årlige installeringer av samarbeidende roboter (collaborative robots = «cobots») fra 2017 til 2018 viser den nye World Robotics Report, utgitt av International Federation of Robotics, en enorm etterspørsel etter gripeverktøy (EoAT). I 2018 ble nesten 14000 nye cobot-armer installert. Hvis denne økningen fortsetter, vil dette tallet doble seg på omtrent tre år, som vil bli en enestående markedsmulighet OnRobot står klar til å gripe.

Les mer
Wurth Høytrykkspylere crop

Høytrykkspylere til krevende oppgaver

Gir opptil tre ganger så lang levetid

Würth leverer en bred portefølje profesjonelle høytrykkspylere som er tilpasset krevende bruk hos alt fra vaktmestere til anleggsbransje og industri, bilvaskeanlegg/bilverksteder, landbruksverksteder, bygg og anlegg, gårdeiere, entreprenører, gårdbrukere samt generell drift og vedlikehold.

 

Les mer