IKM Wisting crop

Støtte Equinor med innovative og kostnadseffektive løsninger for prosjekter

Equinor har tildelt IKM Ocean Design rørledningsstudiet for konseptfasen for Wisting feltet i Barentshavet

Arbeidsomfanget inkluderer den konseptuelle utformingen av Wisting-rørledninger med navlestrenger samt den utformingen av feltoppsettet. I tillegg inkluderer kontrakten konseptuell utforming av den 200 km lange gassekspertrørledningen fra Wisting-feltet til Snøhvit brønnramme D.

 

Wisting er et funn i Barentshavet, 300 kilometer fra nordkysten av Norge. Vanndybden er 400 meter.

Equinor vil ha operatørskapet til Wisting i utviklingsfasen, mens OMV vil påta seg rollen som operatør for driftsfasen.

Plasseringen av Wisting feltet i Barentshavet (https://www. equinor.com/en/news/2019-12-02-wisting.)

Administrerende direktør i IKM Ocean Design, Peder Hoås, uttaler at IKM er veldig takknemlige for å få muligheten til å støtte Equinor i utviklingsfasen av et nytt stort prosjekt i Barentshavet. Dette arbeidet vil være en videreføring av IKM Ocean Design-satsingen på å støtte Equinor med innovative og kostnadseffektive løsninger for prosjekter i dette området, noe som er demonstrert under gjennomføringen av Johan Castberg-prosjektet.

IKM Ocean Design er en ledende uavhengig leverandør av undervanns engineering tjenester med 37 års erfaring og kontorer i Stavanger, Trondheim og Oslo. IKM Ocean Design sysselsetter 80 ingeniører innen områdene undervanns feltutvikling, undervanns rørledninger og kabler, undervanns strukturer og engineering for fornybar energi.

NORD-Website-Relaunch crop

NORD DRIVESYSTEMS: Nye nettstedet er publisert

Har som mål å gjøre kjøpsprosessen enda mer effektiv

NORDs nettsted www.nord.com har fått en splitter ny design. Den nye designen betyr en enda mer brukervennlig nettopplevelse for kundene. Nettbutikken er blitt integrert i nettstedet og er nå satt i forbindelse med eksisterende tjenestetilbud. Flere forbedrede detaljer har gitt større brukervennlighet.

Les mer
Siemens Klippenberg crop

Nils Klippenberg ny toppleder i Siemens AS, Norge

Vi trenger både at politikere og næringsliv satser på smarte løsninger

Nils Klippenberg er ny administrerende direktør i Siemens AS, Norge. Klippenberg, som har hatt lederroller i Siemens siden 2007, vil nå ha to sentrale posisjoner i selskapet. Den nyansatte toppsjefen kommer fra stillingen som direktør for Smart Infrastructure i Siemens Norge og Norden, en rolle han skal fortsette i, i tillegg til rollen som toppsjef i Norge. 

Les mer
Felleskjøpet agri ny sjef crop

Svenn Ivar Fure blir ny konsernsjef i Felleskjøpet Agri SA

Landbruket og Felleskjøpet Agri står foran store endringer de neste årene

Svenn Ivar Fure er ansatt som ny konsernsjef i Felleskjøpet Agri. Fure kommer fra jobben som konsernsjef i NorSun og er en industribygger med stort engasjement for norsk landbruk. – Verdiene den norske bonden skaper gjennom sitt eget samvirke Felleskjøpet har stor nasjonal betydning. Jeg ser frem til å utvikle Felleskjøpet som en positiv kraft for bonden og samfunnet, sier Fure.

Les mer
IKM Rada Marita Meland Tunes_crop

IKM kjøper seg inn i Rada Engineering & Consulting Norge AS

Rada Norge AS har sitt hovedfokus mot samferdsel, infrastruktur

Som en del av IKM gruppens strategi, er det inngått en avtale om kjøp av 53% aksjene i Rada Engineering & Consulting Norge AS (Rada Norge AS). IKM Rada AS vil være gjeldende fra 01.01.2021.  Dette kjøpet, sammen med kjøpet av Acona AS, i begynnelsen av Desember, vil styrke IKM og IKM Consultants betydelig innen konsulenttjenester, både for det norske, men også det internasjonale markedet. 

Les mer