AVEVA data crop

Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssysteme

Godt vedlikehold er avhengig av gode data

Det er utviklet mange systemer for å styre og optimalisere vedlikeholdet i en bedrift. Kvaliteten på vedlikeholdet blir ikke bedre enn kvaliteten som danner grunnlaget for beslutningene, for eksempel dataene. Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssystemene.

Noen leverandører har tenkt på både vedlikehold av utstyr, dataene og systemene.

AVEVA er en betydelig leverandør av datasystemer, som også omfatter vedlikeholdsløsninger, til industrien. Selskapet har historie tilbake til etableringen av programvareselskapet Wonderware i 1988. Det selskapet introduserte Windows som operativsystem for industriell bruk. Opp gjennom årene er det samlet mye erfaring fra industriell virksomhet. Denne erfaringen er grunnlaget for den brede produktporteføljen som AVEVA tilbyr i dag.

Oppetid er en avgjørende faktor i produksjonen. Vedlikehold må tilpasses og optimaliseres produksjonsplanene. Det kan være vanskelig nok å få tilpasset optimalt vedlikehold av teknisk utstyr i den daglige driften. Langt verre har det vist seg å være å sette av tid til vedlikehold av vedlikeholdssystemene. – Moderen teknologi forenkler denne problemstillingen, forteller Albert Vique fra AVEVA. Med sky teknologi blir det enklere å vedlikeholde programvare løsninger. Leverandøren av systemene tar ansvaret for oppdatering. Ved at AVEVA leverer produkter og løsninger som en Software as a Service (SAAS), reduseres brukernes tid til å vedlikeholde systemene.

Last ned hele artiklen i siste utgave av Min Drift & Vedlikehold

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
TUNASTUDIO

Ørsted tildelt kontrakt – skal fange 430.000 tonn biogen CO2 og lagre på norsk sokkel

Den danske Energistyrelsen (DEA) har tildelt Ørsted en 20-årig kontrakt til 'Ørsted Kalundborg Hub' som er et prosjekt for karbonfangst og lagring (CCS). Prosjektet innebærer at Ørsted skal etablere karbonfangst ved to danske kraftverker – det treflisfyrte Asnæs kraftverk i Kalundborg i Vestsjælland og ved Avedøre kraftverkets halmfyrte kjele i København. CO2-en skal lagres i Norge.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer