KUKA 2020_2 crop

Sammen med partnerne våre ser vi med stor optimisme på de kommende årene

KUKAs ekstraordinære grønne år

2020 ble året da KUKA Nordic med glede kunne notere seg at produksjonen av elektriske drivsystemer for kjøretøy, fartøy og andre maskiner virkelig skjøt fart i Norden.

KUKA Nordic har levert løsninger og produkter til både sluttkunder og systempartnere, der leveransene er gjennomført med fokus på grønt skifte for industri og samfunn.

Blant disse prosjektene finner vi to av verdens største batterifabrikker rettet mot den maritime sektoren. De produserer batterisystemer til fremdrift av fartøy og ligger i Trondheim og Bergen.

Et nordisk selskap bestilte roboter som skulle brukes til å montere aggregater for produksjon av hydrogengass. Hydrogengass kommer til å være et viktig ledd i den elektriske omstillingen og muliggjøre at blant annet tunge kjøretøy kan elektrifiseres.

I Sverige fikk selskapet en ordre på roboter for friksonssveising (FSW) fra en større lastebilprodusent. Også der er det elektrifisering som er i fokus – robotene skal brukes til å sette sammen batterier.

Til en kunde i Finland leverte vi roboter til to batterifabrikker, sier Joacim Lorentsson, Konsernsjef KUKA ClusterNordic & Russia.

– I tillegg leverte vi laser- og håndteringsroboter til et svensk batterilaboratorium. Alt i alt ser vi dette som et resultat av vår satsing på forskning og utvikling av nye teknologier og produksjonsmetoder. Det betyr at vi kan tilby både partnere og sluttkunder produkter og løsninger som ligger i absolutt forkant, for produksjon av komponenter til elektriske drivsystemer, som batterier, brenselceller og elektriske drivsystemer.

Sammen med partnerne våre ser vi med stor optimisme på de kommende årene og det fortsatte grønne energiskiftet som skjer i industri- og transportsektoren.

Å være med og bidra til dette grønne skiftet er en ekstra bonus i arbeidet vårt, og slik det ser ut akkurat nå, kommer det bare til å bli mer av dette.

 

JKF Merking kabinett crop

Har du behov for merking

JFKnudtzen skal kunne gi deg de beste produktene, rådene og mest tidseffektive løsningene. Det er mange grunner til at du skal merke et elektrisk anlegg og andre tilkoblingsenheter. God merking er en forutsetning for et velfungerende anlegg, med hensyn til blant annet tilsyn, testing, reparasjon og endringer.

Les mer
new york

Industriell energieffektivitet er den største muligheten for å begrense klimaendringene

Mange land har ennå ikke tatt grep

Økt bruk av høyeffektive motorer og frekvensomformere kan redusere det globale strømforbruket med 10%. ABB har publisert en studie som kvantifiserer et betydelig energieffektiviserings-potensial i industri og infrastruktur ved å benytte høyeffektive elektromotorer og frekvensomformere. ABB oppfordrer myndigheter og industrien til å akselerere bruken av slik teknologi for å motvirke klimaendringene.

Les mer
Trend trussler crop

Nærmere 130.000 cybertrusler i minuttet gjennom hele fjoråret

Avdekker en kraftig vekst i cyberangrep rettet mot hjemmekontor

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro har sett nærmere på hvordan IT-sikkerheten ble utfordret som følge av pandemien og den påfølgende hjemmekontorbølgen. Trend Micro la nylig frem sin årlige sikkerhetsrapport for fjoråret. I rapporten kommer det blant annet frem at Trend Micro oppdaget hele 126.000 cyber-sikkerhetstrusler i gjennomsnitt per minutt gjennom hele 2020, hvilket tilsvarer en økning på 20 prosent fra 2019.

Les mer
JFKnudtzen forsyning crop

Slik oppnår du en stabil forsyningskjede

Vil vi fremstå som en mer seriøs og en dyktig leverandør

Uansett hvilken bransje man befinner seg i, er en stabil forsyningskjede alltid noe en bedrift burde jobbe for. Vi har snakket med JFKnudtzen, en langvarig kunde hos Dachser Norway, om hvordan selskapet har klart å skape en stabil forsyningskjede. Hvordan oppnår man egentlig en stabil forsyningskjede?

Les mer