Kuka 5 G crop

Har etablert en langsiktig utviklingsplan

Nokia skal distribuere 5G SA privat trådløst nettverk for KUKA

Ledende tysk produsent av industriroboter henvender seg til Nokia for 5G privat trådløs. KUKA stoler på 5G-tilkobling i utviklingen av intelligent automatisering

Nokia har nylig kunngjorde at KUKA, en ledende produsent av industrielle roboter og automatiseringsløsninger, vil instalere Nokia 5G SA privat trådløst nettverk ved KUKAs Smart Production and Development Center i Augsburg, Tyskland. KUKA planlegger å benytte 5G-teknologi i sine intelligente robotikk- og automatiseringsløsninger, og Nokia Digital Automation Cloud (DAC) campus nettverk og applikasjonsplattform vil støtte produktutvikling med umiddelbar virkning.

 

Michael Wagner, direktør FoU, Competence Center Control Technology, KUKA, sa: “I de kommende årene vil KUKA utvikle løsninger som utnytter potensialet i 5Gs raske, pålitelige og sikre tilkobling. Ved å samarbeide med Nokia for privat trådløst nettverk har vi nå etablert en langsiktig utviklingsplan som gjør at vi kan dra nytte av de nye mulighetene i fremtidige 5G-utgivelser for våre automatiseringsløsninger.”

I nettverksdistribusjon vil Nokia DACs managerportal gjøre det mulig for KUKA å konfigurere nettverket til sine spesifikke krav. Som en del av den flerårige samarbeidsavtale, vil Nokia også støtte KUKA med distribusjon av nettverk, driftstjenester og opplæring, som muliggjør integrering av nye brukstilfeller som inkluderer nye 5G-baserte grensesnitt og komponenter for KUKA-løsningsporteføljen.

Dirk Lewandowski, visepresident i Sentral- og Øst-Europa, Nokia Enterprise, sa: “5G utvikler seg kontinuerlig med nye muligheter. Avanserte automatiseringsprodusenter som utnytter 5G til egne løsninger, må ta dette i betraktning. Da KUKA forbereder seg på å bruke 5G i industrielle applikasjoner, vil bruken av en Nokia DAC-plattform gjøre det mulig å akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger for sine kunder.” Nokia DAC-plattformen tilbyr pålitelig privat nettverk med høy båndbredde, lav latens, lokale databehandlingsfunksjoner, tale- og videotjenester og en katalog med applikasjoner. Det er en kompakt, enkel å distribuere plattform, som består av nettverks- og brukerutstyr, et skybasert driftsovervåkningssystem og industrielle kontakter som letter standard og bransjespesifikk protokolltilkobling. Den har også ny enhetsadministrasjonsfunksjon som sømløst integrerer robuste håndholdte og andre trådløse enheter.

I industrien gir Nokia privat trådløst nettverk kundene skalerbarhet, fleksibilitet, liten forsinkelse og oppdragskritisk dekning som trengs for å fremme digital transformasjon. Med sterk appetitt på markedet for å fange opp de transformasjonsfordelene med Industry 4.0, inkluderer produksjonsbedrifter som henvender seg til Nokia for private trådløse nettverk, Toyota Production Engineering Company, Arçelik Turkey og WEG Brazil. Med flere enn 290 store bedriftskunder i forskjellige bransjer over hele verden, hvorav over 40 har 5G, har Nokia blitt nevnt av mange bransjeanalytikere som den ledende leverandøren av private trådløse nettverk over hele verden. Nokia har distribuert forretningskritiske nettverk til over 1500 ledende bedriftskunder innen transport, energi, store bedrifter, produksjon, webscale og offentlig sektor over hele verden. Ledende bedrifter i bransjer utnytter flere tiår med Nokia-erfaring med å bygge noen av de største og mest avanserte IP-, optiske og trådløse nettverkene.

Ulstein brenselcell crop

Ulstein og EDGE Navigation vurderer hydrogenbrenselsceller for containerskipskonsept

Hydrogen er i ferd med å vekse fram som framtidig energiberar

Nyleg annonserte EDGE Navigation og Ulstein samarbeid om konseptdesign for eit X-BOW-containerskip der selskapa ville legge til rette for grøne kraftløysingar for fossilfrie operasjonar. No er partnarane i gong med å vurdere bruken av modulære hydrogenbrenselsceller for å oppnå fossilfri framdrift, og samarbeider med ABB for å utvikle løysinga basert på brenselsceller frå Ballard Power Systems.

Les mer
Kuka 5 G crop

Nokia skal distribuere 5G SA privat trådløst nettverk for KUKA

Har etablert en langsiktig utviklingsplan

Ledende tysk produsent av industriroboter henvender seg til Nokia for 5G privat trådløs. KUKA stoler på 5G-tilkobling i utviklingen av intelligent automatisering

Les mer
518613574

SAP og Equinor, Norges største energioperatør, inngår nytt innovasjonssamarbeid

Vi vil etablere neste generasjon av fremtidssikker løsning for ekstern logistikk

Sammen har SAP og Equinor utviklet en ny løsning for logistikkadministrasjon. Den nye løsningen, Beyond Remote Logistic Management (BRLM), vil gi et sammenhengende løp fra leverandør, via forsyningsbase, offshore og tilbake. Med betydelige forbedringer og modernisering i prossesser legger det grunnlag for mere effektive, kooperative og transparente arbeidsprosesser.

Les mer
KUKA PalletTech crop

KUKAs nye programvare for palletering innebærer et paradigmeskifte

Enkelheten er noe som gjør en stor forskjell ute hos sluttkundene

Den nye programvaren KUKA.PalletTech er sluttkundens beste venn. Den gjør det enkelt å definere hvor palleteringer skal skje, selv uten kunnskap om robotprogrammering. – Programvaren er fullt og helt brukertilpasset, på samme måte som PC-ene våre og andre vanlige applikasjoner vi bruker i hverdagen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA. 

Les mer