Marspriser strøm crop

RME og NVE fremstår totalt tonedøve og virker overhodet ikke å være lydhøre

Ny nettleie slaktes

Mer enn 7 av 10 som har svart på NVEs høring om ny nettleie vender tommelen ned. Det viser en gjennomgang av alle høringsuttalelsene, gjennomført av Elektroforeningen (EFO). - Nå må politikerne ta styringen, krever næringspolitisk direktør i EFO, Per Øyvind Voie. Han møter olje- og energiminister Tina Bru om en drøy uke.

Ny nettleie

Reguleringsmyndigheten for energi (RME), som er en del av NVE, har lagt frem et forslag til ny nettleie. I forslaget gir de landets over hundre nettselskaper mulighet til å velge mellom flere ulike modeller når de skal innføre ny nettleie. Forslaget møter stor motstand, og alt fra forbrukerogranisasjoner til nettselskapene selv frykter at resultatet av forslaget vil bli en klagestorm fra forbrukere som ikke forstår hvorfor strømregningen blir som den blir.

Tonedøve

RME og NVE fremstår totalt tonedøve og virker overhodet ikke å være lydhøre for innspill, sier Voie. Han viser til at en av modellene NVE nå foreslår, såkalt abbonert effekt, ble totalslaktet i forrige høringsrunde, men likevel er med på nytt denne gang. Samtidig er den modellen desidert flest peker på, både blant nettselskaper og andre organisasjoner, såkalt "Time of Use", helt utelatt. - Det henger rett og slett ikke på greip, sier han oppgitt.

Krever at politikerne griper inn

Nå krever EFO, sammen med 15 andre organisasjoner, at politikerne griper inn. Om en drøy uke, den 15. juni skal de møte Olje- og energiminister Tina Bru for å diskutere denne saken. - Vi har store forventninger til at Tina Bru, som øverste politiske ansvarlige, vil gripe inn ovenfor RME og NVE. 

Ønsker standardisert modell for hele landet

- Vi er ikke mot ny nettleie, men ønsker en standardisert modell for hele landet. Den må være forståelig for folk flest, og den må ikke ødelegge incentivene for solceller og energieffektivisering. 

Vil gi folk rabatt istedet for straff

I stedet for at folk skal bli straffet for å dusje om morgenen og lage middag om ettermiddagen foreslår EFO at folk skal få rabatt på nettleien om de lader elbilen sin om natten. - På den måten oppnår vi målet om bedre utnyttelse av nettet, uten at vi trenger å oppleve telefonstormer eller demonstrasjonstog fra sinte forbrukere, avslutter Voie.

Skydda vernesko crop

Skydda på lag med Reebok: Lanserer unik vernesko

Er perfekt for arbeideren som står, går mye og er fysisk aktiv på jobb

Sportsgiganten Reebok tar steget ut i arbeidslivet. I samarbeid med den verdenskjente merkevaren tilbyr Skydda nå vernesko designet med sportsteknologi. - Det er gøy, og ikke minst inspirerende for oss i Skydda å kunne tilby Reebok-sko til det nordiske HMS-markedet.

Les mer
Egil Reidar Orsal

Lossing av dekksutstyr til Nexans Aurora

Totalt skal tre båtlaster med toppsideutstyr lossast ved Ulstein Verft

I løpet av eit par hektiske dagar har heile 197 løft med dekksutstyr til kabelleggingsskipet Nexans Aurora vorte løfta på land ved Ulstein Verft. Det største enkeltløftet var ein kabel-capstan som åleine veg 176 tonn.

Les mer
NORD-Condition-Monitoring_print crop

NORD utvider med nye produkter og strategiske investeringer

Konsepter for tilstandsovervåking og forebyggende vedlikehold er viktig

Getriebebau NORD GmbH & Co. KG oppnådde en solid og målrettet vekst i regnskapsåret 2019, noe som ble gjenspeilet i en økning i salget på 750 millioner euro. Investeringer i avdelinger og logistikk bidro til ytterligere stimulans. NORD ligger også godt an i den nåværende krisen. Utviklingsaktiviteter og investeringer går som planlagt, slik at NORD kan beholde posisjonen som en sterk partner i drivteknologisektoren.

Les mer
MDV 03 20 kollasj crop

Min Drift og Vedlikehold 03 2020 er publisert

Skal industrien fortsatt kunne konkurrere er vi avhengig av å få inn kvalifisert arbeidskraft skriver Norsk Industri. Dette utsagnet viser hvor avhengig det norske samfunnet er av kvalifisert arbeidskraft. Det er en pågående diskusjon om retningen på utdanningen i Norge.

Les mer