VEGAMET-VEGAPULS-crop

Spesielt utviklet for måletekniske enkle applikasjoner

Radar, en bedre ultralyd

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Økt frekvens gir bedre fokusering av målesignalet. Dette gjør det enklere å skille mellom støy og refleksjon fra produktet, samt åpner for at radar nivåmålere nå kan benyttes på de fleste applikasjoner og levere et pålitelig måleresultat.

Som markedsleder for radarbaserte nivåmålere utvider nå VEGA sitt leveringsprogram med en ny serie instrumenter spesielt utviklet for målemessige enkle applikasjoner. Slike finner man bl.a. i vann- og avløpsindustrien, i småtanker i prosessindustrien og innen fiskeoppdrett. VEGA har utviklet en ny radar mikrobrikke spesielt for dette formålet. Mikrobrikken er ekstremt liten i størrelse og har lavt energibehov. Resultatet er derfor en svært kompakt sensor.

Robust, upåvirkelig og værbestandig

Den nye VEGAPULS- serien egner seg for måling på både tørrstoff og væsker og er tilgjengelig i to versjoner: Kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. Radarbaserte nivåmålere kjennetegnes ved at de leverer pålitelige måleresultater og ikke lar seg påvirke av prosessforhold som varierende gass, trykk og temperatur. Tilgjengelig med forskjellige utgangssignal, 4–20 mA, HART,

SDI-12 eller Modbus.

VEGAPULS- serien suppleres med VEGAMET- måleomformere. Disse har en stor grafisk skjerm hvor alle måleverdier visualiseres. VEGAMET er spesielt egnet for oppgaver i vann- og avløpsindustrien. F.eks. pumpestyring, om ønskelig med alternering, mengdemåling i åpne kanaler eller som overfyllingsvern etc. Kapslingsgraden er egnet for montering utendørs.

Enkel idriftsettelse med trådløs betjening

Både sensorer og måleomformere kan enkelt betjenes med Blåtann via smarttelefon, nettbrett eller PC. Dette gjør idriftsettelse, diagnostikk og feilsøking betydelig enklere, spesielt i røffe- eller eksplosjonsfarlige omgivelser.

Takket være robustheten, den enkle betjeningen og ikke minst prisen fremstår den nye VEGAPULS-serien som et reelt alternativ til ultralydmålere som fremdeles ofte benyttes.

Den nye VEGAPULS- serien er tilgjengelig som kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. (til venstre i bildet). Suppleres med VEGAMET- måleomformere med stor grafikkskjerm hvor alle måleverdier visualiseres (til høyre i bildet).

Ytterligere informasjon på www.vega.com/vegapuls

Marspriser strøm crop

Marsprisen setter bunnrekord

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.

Les mer
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Imponert over FFIs kompetanse, profesjonalitet og evne til å lede

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

Les mer
Klatran Skydda crop

Klatran ny, midlertidig Skydda Norge-sjef

Utrolig motiverende å jobbe med å hjelpe mennesker

Markedssjef Karoline Klatran (29) går inn i jobben som fungerende daglig leder for Skydda Norge. Skydda-sjef Vegard Aune er sykmeldt på ubestemt tid  (NB. ikke korona!), og markedssjef Klatran har overtatt roret på midlertidig basis.  - Jeg er er veldig glad for tilliten ledelsen i Skydda har vist meg.

Les mer
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.

Les mer