Hans Fredrik Asbjørnsen

Aeron har også levert kjølesystemer til ladestasjonene for Norleds elektriske fe

Tildelt havvindkontrakt

Aeron, et selskap i AF Gruppen, er tildelt en EPCi-kontrakt for leveranse av komplette ventilasjons- og kjølesystemer til et 2GW havvindsprosjekt som er en del av et stort utbyggingsprosjekt i regi av det nederlandske, statseide selskapet TenneT. Prosjektet skal produsere strøm til husstander i Tyskland og Nederland. Avtalen med Aeron har en verdi som overstiger MNOK 500 ekskl. mva.

Aeron skal levere detalj-engineering, design, prosjektering, innkjøp og sammenstilling av ventilasjons- og kjølesystemer til 2GW prosjektene, BalWin4 & LanWin1, som vil gi grønn vindkraft fra Nordsjøen til ca. 5 millioner husstander. Kontrakten er tildelt av en anerkjent internasjonal EPC-leverandør på vegne av TenneT for utbyggingen.

Utsteder av kontrakten er en ledende global leverandør av ingeniør- og konstruksjonsløsninger til energiindustrien.

- Vi er stolte over å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten innen offshore vind. Kontrakten markerer et betydelig skritt fremover i vår satsning på fornybar energi, og vi ser frem til å samarbeide med vår kunde og partnere for å sikre vellykket gjennomføring av prosjektet, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Prosjektering starter umiddelbart og utstyret vil leveres i 2025 og 2026. I etterkant av leveransene fra Aeron vil systemene monteres på plattformene ved verftet før installering og ferdigstillelse offshore i 2029-2030. Aeron skal også levere service- og vedlikeholdstjenester frem til 2034.

catchlight_nve

Fortsatt positiv kraftbalanse mot 2028

Kraftbalansen i Norge blir svakere de nærmeste årene, men vi forventer fortsatt et kraftoverskudd i 2028. Det viser NVEs nye analyse av den kortsiktige kraftbalansen. – Vi regner med at kraftforbruket vil øke en del, men vi forventer ikke et kraftunderskudd de nærmeste årene, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Parker plus e crop

Parker kunngjør lanseringen av miljøvennlige Hyperchill Plus-E-prosessvannkjølere

Parker Hannifin lanserer Hyperchill Plus-E, en ny, miljøvennlig industriell prosesskjøler som brukes i HVAC og kjøling, industrielt produksjonsutstyr, biovitenskap, olje og gass, i tillegg til bruksområder for kraftgenerering og fornybar energi.

Rockwell ESK rendering crop

ROCKWOOL bygger ny steinullfabrikk i Sverige

Steinullprodusenten ROCKWOOL skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna i Sverige for å møte byggebransjens økte etterspørsel av isolering med lavt klimaavtrykk. Den toppmoderne, nye fabrikken skal skape 120 arbeidsplasser og skal drives av egenutviklet og storskala, grønn smelteteknikk.

GoliatVIND_3 crop

GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner bidro til rekordrask levering av havbunnsundersøkelse

Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.