Sten-Roger Karlsen  CEO Ørn Software crop

Har løsninger for effektiv forvaltning, drift og vedlikehold i et bredt spekter

View Software blir til Ørn og vil bli størst i Norden

Programvareselskapet View Software har doblet seg i størrelse på ett år og vokst til over 1000 bedriftskunder. Nå skifter selskapet navn til Ørn Software og har ambisjoner om å bli ledende i Norden

Har vokst til over 1000 bedriftskunder. – Veksten har vært eventyrlig. Vi er allerede størst i Norge. Nå har vi kontorer i fire land og sikter videre mot å bli markedsleder i Norden. Vi er stolte over vår norske opprinnelse og mener Ørn er et perfekt navn for et ambisiøst internasjonalt selskap. De nordiske bokstavene legges merke til der ute, sier administrerende direktør, Sten-Roger Karlsen.

Ørn Software er landets ledende programvareselskap og har løsninger for effektiv forvaltning, drift og vedlikehold i et bredt spekter av næringer, som eiendom, industri og havbruk. Selskapet har hatt en formidabel vekst de siste årene og har kjente navn som Skistar, Bane Nor og

norske sykehus på kundelista. I tillegg har Ørn over 50 norske lakseselskaper som brukere av sine verktøy.

– Vi har en offensiv oppkjøpsstrategi og har ervervet fire selskaper det siste året. I tillegg har vi sterk organisk vekst på toppen. Ørn er nå en komplett one-stop-shop for kunden. Timingen for å levere digitale verktøy som gir høyere effektivitet og lavere miljøfotavtrykk, er svært god. Det er en kraftig vekst i etterspørselen etter slike løsninger. Samtidig som myndighetenes krav til rapportering også øker, forteller Karlsen.

Selskapet hadde egentlig ingen planer om å skifte navn, men etter å ha gjennomført en kreativ prosess for å samle alle nye selskaper og ansatte under felles visjon og verdier, falt valget på Ørn.

– Vi gir kunden komplett overblikk. Vårt nye slagord er The Big Picture. Ørnen er luftens konge og ser åtte ganger bedre enn oss mennesker. Og våre systemer gir kundene tilsvarende overblikk over maskinpark, eiendom og laksemerdene, forteller Karlsen.

Selskapet har vokst til 90 ansatte, og har hovedkontor i Trondheim.

Selskapets abonnementsinntekter (ARR) har vokst med 400 % de siste tre årene. Investeringsselskapet Viking Venture er største eier med en eierandel på 61 %.

NORD-DuoDrive crop

To blir til en

Det er fjernet en rekke slitedeler, noe som betyr lavere vedlikeholdsbehov

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

Les mer
NFV region crop

Norsk Forening for Vedlikehold har kommet godt gjennom koronaåret 2020

NFV håper å kunne gjenoppta fysiske møter

Mandag 12. april ble årsmøtet i Norsk Forening for Vedlikehold (NFV), selvsagt digitalt. Virksomheten har holdt seg på et godt nivå. Medlemsmassen er stabil, og økonomien er sund. 2020 har stått i omstillingen og digitaliseringens år. Både styret og administrasjonen har gjort en formidabel innsats.

Les mer
Tine crop

Lokale råvarer og resirkulering gjør at Tine oppleves som Norges mest bærekraftige merkevare

Forbrukerne legger større vekt på innenlands produksjon

Europas største merkevarestudie på bærekraft, Sustainable Brand Index, lanserte i dag den offisielle listen over hvilke merkevarer som oppfattes å være mest bærekraftige i Norge.  I år er det meieriproduktleverandøren Tine som topper listen, noe som blant annet skyldes deres bidrag til kortreist mat og resirkulering.

Les mer
EOS_systems crop

Norske bedrifter omfavner industriell 3D-printing

Additiv produksjon er avgjørende for innovasjon og store kostnadsbesparelser

For at norske produsenter skal få hjelp til å utnytte potensialet i additiv produksjon (AM) fullt ut, har Innovasjon Norge Tyskland, i samarbeid med NCE iKuben og Norsk Katapult (Siva), lansert et AM-akseleratorprogram med 8 norske selskaper fra ulike bransjer. Programmet er det første i sitt slag i Norge, og selskapene får eksperthjelp og praktisk støtte fra Innovasjon Norge i Tyskland og EOS, som er blant de ledende på verdensbasis innen ekspertise og teknologi på området industriell 3D-printing.

Les mer