Data Center Cooling

Det oppstår forhold som vil gjøre gratis avkjøling mer utfordrende

Vil stigende sommertemperaturer forstyrre indirekte gratis avkjølingsprosesser

Populariteten til indirekte fri avkjøling av datasentre i Norden kan utsette anlegg for korrosjon hvis forholdene ikke kontrolleres riktig i sommer, ifølge Aggreko, spesialist på midlertidige løsninger. Ifølge en nylig markedsrapport fra Arizton, kan det man i Norden sørge for opptil 8400 timer gratis avkjøling av datasentre årlig på grunn av det kalde klimaet.

Selv om innkommende, omkringliggende luft filtreres før den kommer inn i det kontrollerte datasentermiljøet, kan dette føre til en temperaturøkning på to til fire grader. Kombinert med høyere sommertemperaturer kan det i datasentre oppstå høyere fuktighetsnivåer som kan lede til kondens og økende vanntemperaturer.

Det å holde datasenterkomponenter som elektriske distribusjonssystemer tørre og innenfor et visst temperaturområde er viktig for at senteret skal fungere. Ifølge Aggreko kan det å ikke ta skiftende temperaturer med i beregningen under byggingen føre til langvarig skade som kan skade funksjonaliteten og ugyldiggjøre garantier.

“Evnen til å bruke klimaet for å hjelpe anlegg med gratis kjølig er en av mange grunner til at Norden appellerer til organisasjoner som vil bygge datasentre”, sier Greger Ruud, sektorutviklingsleder – nordiske datasentre i Aggreko. “Men som i alle andre regioner skifter temperaturene alt etter geografisk beliggenhet og årstider, slik at det oppstår forhold som vil gjøre gratis avkjøling mer utfordrende.

“Anleggsledere må derfor være oppmerksomme på at en temperaturøkning i den omkringliggende luften gjenspeiles i datasentermiljøet, særlig med filtreringsprosesser som skaper ekstra varme. Derfor skal man ha planer for å avkjøle anlegget og kontrollere forholdene i de kommende varmere månedene.”

Med ytterligere løsninger som kjølere og tørrkjølere kan man sikre kontrollerte temperaturer i varmere perioder. Men siden denne kjølekapasiteten kun kreves i en kort, men viktig periode, vil dyrt og nytt utstyr kjøpt til dette formålet sannsynligvis være overflødig i lange tidsrom. Innovativ, strategisk leie kan derfor være de beste måtene å redusere økonomisk risiko og fare for fuktighet på.

“Optimale forhold for gratis avkjøling forekommer det meste av tiden i Norden, men ikke hele tiden”, konkluderer Greger. “Disse midlertidige forholdene krever en midlertidig respons, slik at det kan være lurt å leie utstyr som kjølere og tørrkjølere.

“Med denne tilnærmingen kan anleggsledere redusere risikoen for skade uten å binde seg til dyrt, permanent utstyr som ikke må brukes året rundt. Siden COVID begrenser budsjettene i alle sektorer, kan dette gi selskaper friheten til å være mer dynamiske idet sosiale begrensninger forårsaket av pandemien oppheves og etterspørselen øker.”

For mer informasjon om kjøler- og tørrkjøler-løsninger for datasentre, gå til www.aggreko.com

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
Parker slange crop

Nye ultrahøytrykksslanger fra Parker forlenger levetiden ved høytrykksspyling

Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne

Anlegg, skipsbygging og generell industri kan dra nytte av PFX30-50, som er klassifisert med et arbeidstrykk på opptil 301 MPa.Parker Hannifin lanserer PFX30-05, en DN8 ultrahøytrykksslange som gir forbedret levetid til bruk ved høytrykksspyling på industrinivå på tvers av sektorer, inkludert anlegg og skipsbygging.

Les mer